Eindelijk Zon

Lees hier alles over zonne-energie


Waarom zonnepanelen?

Waarom zou u voor zonnepanelen kiezen? Enkele voordelen:

  1. Een slimme investering. Spaar- en beleggingsrekeningen bieden slechts een beperkt of onzeker rendement. Investeert u in zonnepanelen, dan verdient u gedurende meer dan 25 jaar elk jaar weer aan uw groene investering. U krijgt nu zelfs de BTW op de aanschaf terug; natuurlijk helpen wij u met de teruggave van de BTW.
  2. Een duurzame keuze. Bij de productie van stroom door middel van zonne-energie komen geen schadelijke stoffen in de atmosfeer. Bij het verbranden van aardgas, pellets of steenkool gebeurt dat wel. Aanschaf van zonnepanelen betekent ook dat u bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van duurzame energie. Uiteraard merkt u het ook bij het vaststellen van het energielabel van uw woning.
  3. U draagt bij aan een efficiƫnte energievoorziening. Het elektriciteitsnet zelf is een van de grootste verbruikers van energie, door het transport ontstaat er warmte en gaat veel energie verloren. De door u lokaal opgewekte stroom wordt door u zelf of door uw buren gebruikt, zonder verliezen.
  4. Meer zekerheid. Als u zonnepanelen op het dak van uw huis monteert, bespaart u op de kosten van uw energierekening. U hebt over het bedrag van deze besparing geen last van stijgende energieprijzen.

Vrijwel alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen.

Is uw dak echt niet geschikt en u wilt toch aan de slag met lokaal opgewekte energie: informeer bij Eindelijk Zon naar de mogelijkheden van andere duurzame technieken zoals een zonneboiler of een warmtepomp.