Eindelijk Zon

Het 7-stappenplan van Eindelijk Zon


Opbrengst van de zonnepanelen

Uw zonnepanelen leveren stroom, maar hoeveel is dat? Vooraf wordt met u besproken hoeveel dat gemiddeld per jaar is. Eindelijk Zon garandeert dat dat minimaal 90% van de door de adviseur uitgerekende kWh is. Is het minder, dan betalen wij u het verschil uit. Maar hoe weet u hoeveel energie is opgewekt? Op de meeste omvormers zit een display waarop u af kunt lezen hoeveel kWh geproduceerd is. Tevens zijn alle recente omvormer voorzien van een online monitoring, zodat u uw systeem zelf via een website kunt volgen.

Daarnaast levert Eindelijk Zon een monitoringsysteem waarmee de gegevens van minuut tot minuut via internet worden opgeslagen in een database van Eindelijk Zon. Wilt u hiervan gebruik maken, dan wordt hier tijdens de installatie al rekening mee gehouden. Tegen een eenmalig bedrag en een jaarlijkse vergoeding krijgt u hier toegang toe. Indien u gebruik wenst te maken van onze opbrengstgarantie, dan is monitoring een voorwaarde, anders meten en weten we niets. Zie Monitoring voor de details.

U kunt op een eigen website uw opbrengst controleren. Deze wordt afgezet tegen andere installaties in uw omgeving, zodat u in een oogopslag kunt zien of uw zonnepanelen afwijken ten opzichte van de gemiddelde opbrengst van panelen in uw omgeving. Eindelijk Zon ziet dat ook en u krijgt bericht zodra er een afwijking wordt geconstateerd. Dit vraagt dan om vervolgonderzoek.