Eindelijk Zon

Het 7-stappenplan van Eindelijk Zon


Onderhoud van zonnepanelen

De zonnepanelen van Eindelijk Zon hebben bijna geen onderhoud nodig. Eventueel kunt u de panelen één keer per jaar met schoon water reinigen. Wel met een doek die het oppervlak van het paneel niet kan beschadigen. Als de panelen schoon zijn, leveren ze een hoger rendement.

Voor de omvormer is vrijwel geen onderhoud nodig. Houd er wel rekening mee dat een omvormer na ongeveer vijftien jaar aan vervanging toe kan zijn. In onze berekeningen onder Uw voordeel hebben we dit al opgenomen. Eindelijk Zon garandeert dat uw panelen minimaal 90% opleveren van wat beloofd is. Deze opbrengstgarantie vraagt wel om een goede monitoring en bewaking van uw systeem. Eindelijk Zon biedt u dit aan via een apart afgesloten abonnement.

Eindelijk Zon weet dat u na verloop van tijd "vergeet" dat u zonnepanelen hebt. Zo merkt u niet direct dat er wat aan de hand is. Indien u een abonnement neemt op het monitoringsysteem van Eindelijk Zon, wordt u direct geinformeerd zodra de panelen niet opleveren wat zou moeten.

Controleer uw opstal- en inboedelverzekering op de mogelijke dekking van schade aan panelen en omvormer. De helpdesk van uw verzekeraar kan uitsluitsel geven.Daarnaast kunt u via Solarif een verzekering afsluiten die dekking geeft voor:

  • Schade veroorzaakt door storm, hagel, overspanning en blikseminslag
  • Schade door diefstal, vandalisme en brand
  • Schade door gemiste opbrengst bij uitval.

De verzekering kan online worden afgesloten.