Eindelijk Zon

Monitoring

U weet het door monitoring

Eindelijk Zon vindt het van belang dat uw panelen goed functioneren. Dit kan op allerlei manieren gecontroleerd worden, via het aflezen van de opbrengst op het scherm van de omvormer tot het gebruiken van WiFi monitoring die op de meeste omvormers standaard is geïnstalleerd. Bij gebruik van de WiFi connectie op de omvormer, wordt de omvormer verbonden met uw draadloze netwerk in huis. Hierdoor kan de omvormer de opbrengst meerdere malen per uur doorgeven aan een online portal. Zo kunt u overzichtelijk inzien wat uw systeem aan opbrengst heeft geoogst.


Opbrengstgarantie en bewaking van uw systeem met Eindelijk Zon – Solarboulevard

Eindelijk Zon gaat een stap verder: wij bieden u naast inzage van de opbrengst op uw persoonlijke webpagina een aantal unieke mogelijkheden: een garantie op de opbrengst* én een dagelijkse bewaking van uw installatie. Het opbrengstgarantieplan van Eindelijk Zon garandeert dat uw zonnepanelen minimaal 90% opleveren van de berekende opbrengst. Dus optimale zekerheid dat uw investering rendeert!


Hoe werkt het?

Tussen de omvormer en de meterkast wordt een extra meet-unit geïnstalleerd. De meet-unit stuurt de gemeten opbrengstgegevens draadloos door naar het bijgeleverde responder-kastje, dat op uw internetverbinding (router) wordt aangesloten.. De opbrengst-gegevens worden elk uur doorgestuurd naar uw persoonlijke internetpagina. Deze pagina kunt u 24/7 inzien via uw pc, tablet of smartphone. U kunt de gegevens per dag, maand, jaar ook downloaden. Eindelijk Zon bewaakt dagelijks de goede werking van uw systeem door dit te vergelijken met andere gelijkwaardige systemen.

Als u een abonnement op het monitoring en opbrengstgarantieplan neemt, wordt vooraf in het contract vastgelegd wat uw systeem per jaar moet opbrengen. Is de geregistreerde opbrengst na een jaar lager dan 90% van de overeengekomen opbrengst**, dan betaalt Eindelijk Zon u het verschil uit op basis van het geldende kWh tarief (energieprijs + energiebelasting + BTW).


Bekijk hier de Solar Boulevard demo


Kosten abonnement

De initiële kosten voor de aanschaf en het inregelen van de monitoring, bedragen € 229 (bij aanschaf tegelijk bij de installatie heeft u BTW-voordeel: u kunt deze dan terugvragen). De jaarlijkse abonnementskosten zijn € 49 per jaar. Dit geldt voor het totale pakket: online monitoring, controle op de juiste werking en opbrengstgarantie. Genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Indien monitoring direct bij de installatie van het zonnesysteem wordt gekozen, dan wordt de montage direct bij de installatie uitgevoerd. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. U kunt vervolgens de ontvanger zelf aansluiten op uw internet-router. Naderhand installeren kan ook. Met de bijgeleverde installatiehandleiding is het eenvoudig te realiseren. Ziet u daar tegenop, dan doen wij de installatie graag voor u. Hiervoor wordt € 60 in rekening gebracht.